Тако су говорили наши преци

У организацији Града Београда и Српског националног савјета Црне Горе у периоду од 21. до 28. јуна у Београду одржава се манифестација „Тако су говорили наши преци …“.

Програм манифестације је почео 21. јуна у 17 часова на Тргу Републике свечаним отварањем изложбе докумената „Тако су говорили наши преци“ која је централни догађај манифестације. Изложбу су отворили Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда и др Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе. Истовремено, уприличен је и пригодан музичко-сценски програм у коме су учествовали Бошко Вујачић, народни гуслар, Душан Свилар, певач и глумци Оливера Бацић, Михаило Лаптошевић, Ђорђе Марковић и Александар Дунић. У програму је учествовала и плесна група Милана Громилића, а модератор програм била је Ирена Јовановић.

Изложба „Тако су говорили наши преци“ од 23. јуна налази се на Калемегданском платоу у оквиру Калемегданске тврђаве.

У оквиру манифестације „Тако су говорили наши преци“ на Тргу Републике биће приказан и истоимени документарни филм.
Манифестација се завршава концертом духовне музике у организацији Удружења „Света Србија“ који ће бити одржан у Великој дворани Коларчеве задужбине 28. јуна са почетком од 19 сати.

Извршни продуцент манифестације „Тако су говорили наши преци …“ је Омладинско позориште ДАДОВ а техничку реализацију програма помогло је Народно позориште – Београд.