Музика једног пријатељства

Музика & Musica “МЕЛОДИЈА ЈЕДНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА”

Концерт: Илија Маринковић, виолина ; Наташа Вељковић, клавир

Конзерваторијум Санта Чечилија, Рим/Скупштина Града Београда

У петак, 19. новембра од 20 часова у Свечаној сали Скупштине града Београда одржан је директан видео пренос концерта „Мелодија једног пријатељства“ , уживо из Рима из конзерваторијума Санта Чечилија. Концерт је одржан у организацији  Амбасада Србије у Риму и Конфиндустрије Србија, а уз подршку Амбасаде Италије у Београду, Града Београда, Интеса банке и других партнера.

Публика у Риму и Београду имала је прилику да ужива у изварендном музицирању познатих српских музичара, виолинисте Илије Маринковића и пијанисткиње Наташе Вељковић.

На концерту су била изведена дела европских композитора романтичне оријентације : Фриц Крајслера, Сезар Франка, Франц Листа, Камиј Сен Санса, Фредерика Шопена и Никола Паганинија.

Идеја концерта била је спајање две пријатељске културе и два европска града , Београда и Рима.

Уочи концерта у протоколарном делу програма присутнима у Риму и Београду поздравне говоре упутли су Горан Алексић, амбасадор Србије у Риму и Роберт Ђулијани, директор Конзерваторијума Санта Чечилија, док су се из Скупштине града  обратили Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, амбасадар Италије у Београду господин Карло Ло Кашо и  председник Конфиндустрије Србија господин Патрицио Деи Тос.

Концерт је реализован под окриљем ЕУНИЦ Рома, мреже институција и амбасада држава чланица Европске уније на Конзерваторијуму Санта Чечилија, који је такође члан мреже Еуник.

Извршни продуцент догађаја  било је Омладинско позориште ДАДОВ.